Vereniging Eigen Huis zoekt een

Belangenbehartiger Verduurzamen

Belangenbehartiger Verduurzamen (32 -40 uur)

De belangen van ruim 800.000 leden en potentiële leden behartigen. Dat is de uitdaging die je krijgt als Belangenbehartiger Verduurzamen bij Vereniging Eigen Huis in Amersfoort. Heb jij de ambitie om het verschil te maken in de verduurzaming van de gebouwde omgeving? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?

Mensen met een eigen huis hebben een belangrijke rol in de energietransitie. Door hun woningen te verduurzamen kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot en vermindering van het energieverbruik. Tegelijkertijd is het verduurzamen van je huis complex en kostbaar waarbij de juiste wetgeving en subsidies belangrijk zijn. Vereniging Eigen Huis wil haar leden daarbij helpen.

 

Als Belangenbehartiger ben je verantwoordelijk voor de lobby voor (toekomstige) leden van Vereniging Eigen Huis. Zo houd je je onder andere bezig met de uitwerking van het klimaatakkoord (en de daaropvolgende wetgevingsagenda), de betaalbaarheid van de energierekening en haalbaarheid van verduurzamingsmaatregelen zoals warmtepompen en zonnepanelen. Jij zorgt ervoor dat de stem van de consument wordt gehoord.

 

Je woont Kamerdebatten bij die gaan over onderwerpen met betrekking tot de verduurzaming van woningen. Je sluit je aan bij overleggen met externe partijen die een verantwoordelijkheid hebben binnen de energietransitie en hebt regelmatig overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties of het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast vang je ook signalen vanuit de leden, kranten of andere media op en gaat hiermee aan de slag. Kortom, jij kent en bent hét geluid van de leden.

 

Het team

Je komt te werken in het kernteam Energie en Verduurzamen, dat bestaat uit 11 personen. Samen met marketeers, kennisspecialisten en contentexperts vorm je een professioneel team. Jij kunt je hierdoor focussen op wat er speelt in de politiek en maatschappij. Ook werk je intensief samen met de andere afdelingen zoals de Energie en Verduurzamingsdiensten (o.a. zonnepanelen, collectieve inkoop energie en warmtepompen).

 

Er zijn naast jou nog 4 andere belangenbehartigers werkzaam bij Vereniging Eigen Huis die zich richten op andere onderwerpen waaronder woningmarkt, financiën, appartementen, etc. Je rapporteert aan de expertlead Lobby en Expertise.

 

Wat breng je mee?

Met jouw positieve instelling neem je initiatief en maak je gerichte keuzes. Je bent analytisch en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarnaast zoek je graag de samenwerking op met anderen en kun je goed inschatten wanneer jij je aan je eigen richting vast moet houden.

 

Verder vragen wij:

·       minimaal een afgeronde academische opleiding, in de richting van bestuurskunde/ politicologie; of op het gebied van klimaat, energie, verduurzamen.

·       ervaring met beleidsprocessen en besluitvorming op gebied van klimaat, energie en verduurzaming.  

·       je hebt een relevant netwerk in het domein van energie en de verduurzaming van de gebouwde omgeving opgebouwd.

·       je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring met belangenbehartiging/of beleidsontwikkeling.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Een unieke werkplek. We zijn de grootste consumentenorganisatie in Nederland  op gebied van wonen en behartigen de belangen van (toekomstige) woningeigenaren. Daarnaast vervul je een maatschappelijk rol waarbij je impact kunt maken op de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Je hebt de vrijheid om je functie naar eigen inzicht in te vullen.

 

Verder bieden wij:

·       een salaris tussen de € 4.864,- en € 6.845,- bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling afhankelijk van jouw kennis en ervaring);

·       een functie voor 32 tot 40 uur per week;

·       een variabele bonus;

·       31,5 vakantiedagen op fulltime basis;

·       een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;

·       diverse thuiswerk faciliteiten zoals een laptop, bureau en stoel;

·       volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;

·       ruim 200 leuke en professionele collega’s én een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

 

Meer informatie of direct solliciteren?
Ben je enthousiast geworden over de functie? Solliciteer dan op de vacature van Belangenbehartiger Verduurzamen door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Frank Slooten, Expertlead Lobby en Expertise, via f.slooten@eigenhuis.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Wie wij zijn
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 800.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Persoonlijk, alert en doortastend stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

 

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.

 

Acties